Workshops

Onze praktijk biedt workshops en groepstherapie aan voor u en uw kind.

Groepstherapie peuters en kleuters

Op woensdag bieden wij voor peuters en kleuters met een achterstand in hun spraak-taalontwikkeling de mogelijkheid om deel te nemen aan groepslogopedie.

In groepjes van maximaal 6 peuters of kleuters wordt aan de hand van thema’s zoals verkeer, thuis, ziek zijn en de seizoenen, gewerkt aan het vergroten van de woordenschat, de zinsbouw en de communicatieve redzaamheid van de kinderen.

Het Kleurenmonster

Voor kinderen uit groep 2 en 3 die onzeker zijn in de communicatie of het heel erg spannend vinden om te praten bieden wij groepslogopedie voor het verbeteren van de communicatieve redzaamheid van de kinderen. Daarnaast werken  we ook aan het uitbreiden van de sociale vaardigheden van de kinderen.

Tijdens acht bijeenkomsten ontwikkeld op basis van het prentenboek

‘’Het Kleurenmonster’’ van Anna Llenas praten we met kinderen over hun emoties om deze te leren herkennen. Want ben je nu bang, boos, verdrietig of misschien wel verliefd? En welk gedrag is passend bij welke emotie?

Het Kleurenmonster helpt kinderen de emoties te begrijpen en te verwoorden. Door opdrachten en rollenspellen leren de kinderen dat emoties er mogen zijn en hoe zij in dagelijkse situaties om kunnen gaan met deze emoties en zichzelf mogen laten zien en horen.  

Scroll naar boven